Proiectil găsit în timpul lucrărilor de lărgire a plajei, la Eforie Nord, neutralizat de scafandrii militari

Proiectil găsit în timpul lucrărilor de lărgire a plajei, la Eforie Nord

Potrivit unui comunicat de presă, o grupă de scafandri militari EOD (specializaţi în lupta împotriva dispozitivelor explozive), din subordinea Centrului 39 Scafandri, a executat marţi, în jurul orei 15,00, în zona Eforie Nord, o misiune de neutralizare a unui proiectil de posibilă provenienţă din cel de-al Doilea Război Mondial.

„Elementul de muniţie a fost descoperit luni, 20 noiembrie, în jurul orei 16.00, în cadrul lucrărilor de înnisipare desfăşurate în zona plajei Belona din Eforie Nord. Ca urmare a apelului la Serviciul de urgenţă 112 şi a solicitării primite din partea Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă ‘Dobrogea’ Judeţul Constanţa, prin Centrul Naţional Militar de Comandă al Ministerului Apărării Naţionale, şeful Statului Major al Forţelor Navale, viceamiral Mihai Panait, a ordonat executarea misiunii de neutralizare a proiectului descoperit de draga autorefulantă care desfăşura activităţi de lărgire a plajei”, reiese din comunicat.

Specialiştii EOD s-au deplasat din portul militar Constanţa cu o ambarcaţiune rapidă (RHIB) până în raionul în care se afla dispozitivul exploziv, pentru a-l transporta într-o locaţie sigură şi a-l neutraliza, conform standardelor specifice.

„Secţia scafandri de luptă EOD din compunerea Divizionului 175 Nave Scafandri de Luptă ‘Comandor Constantin Scarlat’ este unica structură din România special destinată să intervină la dispozitivele explozive neexplodate sub apă”, se menţionează în comunicat.

Source

Distribuie știrea