Au fost înregistrate 78 de voturi „pentru”, 28 „împotrivă” şi două abţineri, notează Agerpres.
Prin acest act normativ, beneficiarul indemnizaţiei pentru creşterea copilului nu mai este obligat să îşi dea demisia dintr-o funcţie de reprezentare în cadrul unui consiliu de administraţie.
„Pe măsură ce părinţii solicită drepturile legale constată că se află în situaţii încă neprevăzute de lege. De exemplu, în cuprinsul alin.(3) al art. 16 au fost prevăzute mai multe situaţii în care plata indemnizaţiei pentru creşterea copilului nu se suspendă. Cu toate acestea, legiuitorul nu a prevăzut situaţia în care persoana îndreptăţită, la momentul solicitării concediului şi indemnizaţiei pentru creşterea copilului, se află în exercitarea unui mandat de reprezentare într-un consiliu de administraţie. Prin solicitarea concediului şi indemnizaţiei, beneficiarul este obligat să îşi dea demisia dintr-o funcţie de reprezentare în cadrul unui consiliu de administraţie”, se arată în expunerea de motive a propunerii iniţiate de un grup de parlamentari preponderent PNL.
Iniţiatorii precizează că această completare a OUG 111/2010 „nu are impact bugetar, în condiţiile în care situaţiile particulare descrise sunt foarte puţine”.
Propunerea legislativă pentru completarea art.16 alin.(3) din OUG 111/2010 privind concediul şi indemnizaţia lunară pentru creşterea copiilor va fi dezbătută de Camera Deputaţilor, for decizional în acest caz.