Propunere legislativă pentru etichetarea alimentelor pe baza valorilor nutriţionale

Românii ar putea găsi mult mai rapid și ușor alimentele sănătoase pe rafturile magazinelor. Un parlamentar propune ca toți producătorii români să folosească o etichetă suplimentară colorată care să arate valoarea nutrițională a produsului. Sistemul este folosit deja în mai multe țări ale Uniunii Europene.

13 Mai 2022, 17:55 (actualizat 13 Mai 2022, 18:59) Știrile TVR |

Parlamentarii USR propun ca toţi producătorii români să aplice pe alimente o etichetă suplimentară care să ofere, printr-o singură culoare, informaţii despre calitatea nutriţională a produsului.

Sistemul Nutri Score i-ar ajuta pe consumatori să aleagă alimentele mai sănătoase şi să le evite pe cele pot crea probleme grave de sănătate.

Unii dintre producători spun că-şi vor face calcule pentru a vedea dacă-şi permit să cheltuiască noi fonduri pentru a doua etichetă.

Legea prevede etichetarea voluntară a produselor, însă iniţiatorii proiectului susţin că speră ca o mare parte dintre producătorii români să opteze pentru informarea rapidă şi corectă a cumpărătorilor.

Source

Leave a Comment

Ads Blocker Image Powered by Code Help Pro

Am detectat AdBlocker!

Am detectat că utilizați extensii pentru a bloca anunțuri. Vă rugăm să ne sprijiniți dezactivând acest dispozitiv de blocare a reclamelor.