Protest al angajaților de la Alro Slatina, după ce compania a anunțat că va opri mai bine de jumătate din capacitate din cauza prețului la energia electrică. Peste o mie de muncitori, trimiși în șomaj tehnic

Protest de amploare al angajaților de la Alro Slatina, cea mai mare companie producătoare de aluminiu din Europa Centrală și de Est. Sute de persoane s-au adunat în fața Prefecturii Olt după ce, la sfârșitul lui decembrie, au protestat în fața sediului companiei.

06 Ianuarie 2022, 19:02 (actualizat 06 Ianuarie 2022, 19:23) |

Oamenii se tem că vor rămâne fără locuri de muncă, după ce conducerea a anunțat că va opri 60% din capacitatea de producție, ca urmare a creșterii prețului la energia electrică.

Operațiunile de oprire vor începe săptămâna viitoare, dacă între timp nu va fi încheiat un contract pentru energie la un preț mai avantajos.

Aproape jumătate din angajați, 1.300, vor fi trimiși în șomaj tehnic. Până la disponibilizări nu mai este decât un pas, susțin protestatarii.

La mitingul de la Slatina au fost prezenţi şi sindicaliştii de la combinatul siderurgic de la Galaţi şi de la TMK Slatina şi Reşiţa.

Source

Leave a Comment