Protest al mamelor, în Rusia. „Oamenii noștri mobilizați sunt trimiși ca mieii la sacrificare pentru a asalta zone fortificate”

Soldați ruși / FOTO: Captură foto

Într-un videoclip distribuit de canalul independent rus Telegram SOTA, femeile au spus că cei dragi au fost „forțați să se alăture grupurilor de asalt” la începutul lunii martie, în ciuda faptului că au avut doar patru zile de antrenament de la mobilizarea lor din septembrie.

Videoclipul arată femeile ținând o pancartă în limba rusă pe care scrie „580 Divizie separată de artilerie obuzier”, din 11 martie 2023.

„Soțul meu… este situat pe linia de contact cu inamicul”, spune o femeie în înregistrare.

„Oamenii noștri mobilizați sunt trimiși ca mieii la sacrificare pentru a asalta zone fortificate – cinci la un moment dat, împotriva a 100 de inamici puternic înarmați”, a continuat ea.

„Ei sunt pregătiți să-și servească patria, dar în funcție de specializarea pentru care s-au antrenat, nu ca soldați de asalt. Vă rugăm să ne retrageți pe băieții noștri de pe linia de contact și să furnizați artileriștilor artilerie și muniție!”

CNN nu a putut verifica în mod independent afirmațiile făcute de grupul de femei din videoclip.

Mișcarea Rusiei de a trimite sute de mii de oameni să lupte pe câmpurile de luptă din Ucraina a generat disidență și proteste și a determinat mulți ruși – în special tineri – să părăsească țara.

Source

Distribuie știrea