Protest cu incidente al simpatizanților AUR, în fața Palatului Parlamentului. Fostul permier Ludovic Orban a fost agresat

10 Mai 2023, 11:17 (actualizat 10 Mai 2023, 13:56) Știrile TVR |

Jandarmeria Bucureşti a informat că protestele AUR care au loc miercuri în interiorul şi în afara curţii Palatului Parlamentului nu îndeplinesc condiţiile legale, iar participanţilor li s-a adus la cunoştinţă acest lucru.

„În legătură cu manifestaţiile aflate în desfăşurare la Palatul Parlamentului, Direcţia Generală de Jandarmi a Municipiului Bucureşti face următoarele precizări: în curtea obiectivului, are loc o manifestaţie de protest formată din invitaţi şi membri ai unei formaţiuni politice. În acelaşi timp, în exteriorul curţii, se desfăşoară o adunare publică nedeclarată, formată din alţi membri ai aceleiaşi formaţiuni politice, precum şi simpatizanţi ai acesteia”, se arată într-un comunicat al DGJMB.

Manifestanţii au fost informați că protestele nu îndeplinesc condiţiile legale, însă aceştia şi-au asumat răspunderea pentru acest lucru, refuzând să părăsească obiectivul, a precizat Jandarmeria.

Două proteste au loc miercuri în curtea Palatului Parlamentului şi în exteriorul acesteia. Manifestanţii flutură steaguri tricolore şi scandează „Firea, să ştii, noi nu vindem copii”.

Preşedintele AUR, George Simion, a cerut, într-o postare live pe Facebook, retragerea legii privind Observatorul Naţional al Copiilor, acuzând-o pe ministrul Gabriela Firea că „vinde copiii României”.

„Suntem aici pentru a protesta împotriva legilor antinaţionale, pe care actuala coaliţie le introduce. Este pe final, la vot, legea privind copiii României – scoateţi de pe ordinea de zi proiectul de lege nefericit în care 80% din copiii României sunt introduşi într-un catalog – dacă mai vreţi un viitor politic în ţara asta, doamna Firea”, a transmis Simion.

În rândul manifestanților și-a făcut apariția domnul Orban Ludovic, care a fost agresat verbal și huiduit de ceilalți participanți la adunarea publică. Jandarmeria Capitalei efectuează demersuri pentru a identifica persoanele care au încălcat legislația în vigoare în această situație și pentru a dispune măsuri legale împotriva acestora, se arată într-un comunicat al Jandarmeriei Capitalei.

Menționăm faptul că s-a permis accesul domnului Orban Ludovic în Curtea Palatului Parlamentului și, sub protecția jandarmilor, a fost condus într-o zona de siguranță, fiind adoptată varianta conducerii persoanei în interiorul curții, printr-o altă intrare.

De asemenea, o persoană din rândul manifestanților a agresat verbal un alt parlamentar, făptuitorul fiind identificat de jandarmi, pentru a fi întocmite demersurile necesare sesizării organelor de urmărire penală. Jandarmeria Capitalei va sprijini aceasta acțiune și prin punerea la dispoziție a imaginilor necesare pentru probarea faptelor.

Source

Distribuie știrea