Proteste de amploare la Salonic și Atena, după accidentul feroviar înfiorător. Cel puțin 57 de persoane au murit, potrivit celui mai recent bilanț

Aproximativ 2.000 de manifestanţi s-au adunat joi seara la Salonic, nordul Greciei, pentru a protesta față de erorile care au dus la catastrofa feroviară, în timp ce poliţia a anunţat un nou bilanţ, de 57 de morţi şi cel puţin 56 de dispăruţi, relatează AFP.

02 Martie 2023, 22:42 (actualizat 02 Martie 2023, 23:02) Știrile TVR |

Proteste în Grecia

Manifestanţii au aruncat cu pietre şi cocktailuri Molotov, dar “calmul a revenit acum”, a declarat un purtător de cuvânt al poliţiei din Salonic, al doilea oraş al ţării.

Aproximativ 700 de persoane, conform poliţiei, s-au adunat joi seară în faţa sediului companiei elene de căi ferate Hellenic Train, la Atena.

Manifestanţii au ţinut un minut de reculegere în memoria victimelor, printre care numeroşi tineri, ale coliziunii frontale dintre două trenuri, în centrul Greciei.

Majoritatea victimelor catastrofei feroviare erau studenţi care se întorceau la Universitatea din Salonic după un weekend prelungit, de sărbătoare, în Grecia.

Sursa: Agerpres

Source

Distribuie știrea