• Tue. Dec 7th, 2021

Știrea de Azi

Actualitatea într-un singur loc.

PSD si PNL nu se înțeleg în privința certificatului verde. Nelu Tătaru (PNL): Statul oferă vaccin gratuit, testarea să se facă contra cost. Radu Oprea (PSD): Nu trebuie să fie un instrument opresiv

Nov 15, 2021

Valul cinci ne așteaptă peste aproximativ o lună, iar momentul în care vom merge la serviciu cu certificat verde este încă incert. PSD si PNL nu se înțeleg dacă testarea să fie gratuită sau nu. Social democrații susțin că timp de două luni testarea să fie gratuită, în timp ce liberalii cred că această practică ar dăuna și mai mult campaniei de vaccinare.

15 Noiembrie 2021, 14:19 (actualizat 15 Noiembrie 2021, 15:02) |

Fostul ministru al Sănătății, Nelu Tătaru atrage atenția că, pe acest fond, valul cinci. S-a votat ca noi, grupul parlamentar de la PNL, să ne abținem de la vot. Considerentele sunt că statul oferă vaccin gratuit, testarea să se facă contra cost. Certificatul verde, după cum putut vedea și în legea căzută la Senat, a avut un impact scăzând rata de vaccinare aproape la jumătate. Noi credem că, cu cât întârziem aprobarea unui certificat verde cu atât mai mult va scădea și  campania de vaccinare. Trebuie să ne gândim că atâta timp cât avem o populație receptivă de 50%, avem și o predispoziție spre un val cinci, a spus Nelu Tătaru.

Radu Oprea, purtător de cuvânt PSD: Certificatul verde din perspectiva PSD, nu trebuie să fie un instrument opresiv, nu trebuie să fie un instrument care să creeze discriminări. Dacă ne uităm un pic în spate și vedem cum a fost el generat de către Parlamentul European și Comisia Europeană, vedem că el trebuie să fie un instrument care să faciliteze călătoriile care să vină în sprijinul și în ajutorul cetățenilor care doresc să călătorească.

Source

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *