PSD solicită demisia lui Nicolae Bădălău din funcția de vicepreședinte al Curții de Conturi, pentru a nu afecta credibilitatea instituției

PSD solicită vicepreședintelui Curții de Conturi Niculae Bădălău să își depună demisia din funcție, pentru încetarea mandatului, în contextul în care DNA a început o anchetă penală și a dispus reținerea acestuia. PSD consideră că Nicolae Bădălău nu își mai poate continua activitatea la Curtea de Conturi a României. Prezența sa în această funcție ar afecta grav credibilitatea instituției.

28 Noiembrie 2022, 10:16 (actualizat 28 Noiembrie 2022, 10:20) Știrile TVR |

Curtea de Conturi a României / FOTO: Autor: SILVIU MATEI / AGERPRES FOTO Credit: AGERPRES FOTO, foto.agerpres.ro

PSD arată că demisia sa ar reprezenta cea mai bună cale pentru protejarea imaginii unei instituții fundamentale a statului român.â

Curtea de Conturi a României a informat, duminică, într-un comunicat de presă că a luat act de comunicatul Direcţiei Naţionale Anticorupţie (DNA) referitor la măsurile dispuse de către procurori cu privire la reţinerea consilierului de conturi şi vicepreşedintele Autorităţii de Audit, Niculae Bădălău.

“Curtea de Conturi a României a luat act de comunicatul Direcţiei Naţionale Anticorupţie privind măsurile dispuse de procurori cu privire la domnul Niculae Bădălău, consilier de conturi, vicepreşedinte al Autorităţii de Audit. Curtea de Conturi a României reiterează poziţia de susţinere a actului de justiţie şi îşi exprimă încrederea că autorităţile competente vor soluţiona acest caz în conformitate cu prevederile Constituţiei României şi cu reglementările incidente”, se menţionează în comunicat.

Potrivit sursei citate, potrivit articolului 54 din Legea nr. 94/1992 privind organizarea şi funcţionarea Curţii de Conturi, republicată, cu modificările şi completările ulterioare, “de la data trimiterii în judecată penală, membrii Curţii de Conturi şi auditorii publici externi sunt suspendaţi de drept din funcţiile lor. În caz de condamnare definitivă, ei sunt demişi de drept, iar în caz de achitare, suspendarea încetează”.

DNA a anunţat, duminică seara, că fostul senator PSD, Niculae Bădălău, a fost reţinut, pentru 24 de ore, într-un dosar în care este acuzat de dare de mită şi trafic de influenţă în legătură cu un contract în valoare de peste 7 milioane lei.

Source