• Sun. Dec 5th, 2021

Știrea de Azi

Actualitatea într-un singur loc.

Pui de urs lovit mortal de o mașină pe DN1, la doar câțiva kilometri de Ploiești

Jul 19, 2021

Nicio zi fără prezența urșilor pe șosele sau în localități. În Prahova, un pui de urs a fost lovit mortal de o mașină pe DN1, la doar câțiva kilometri de Ploiești și departe de habitatul său obișnuit. Localnicii spun că animalele aflate în căutarea hranei nu se mai tem nici de oameni, nici de zgomote. Situația se agravează și din cauza turiștilor care hrănesc sălbăticiunile.

19 Iulie 2021, 20:21 (actualizat 19 Iulie 2021, 20:25) |

Urșii au devenit o prezență zilnică în stațiunile de pe Valea Prahovei. Dar în ultimele luni, sălbăticiunile au început să coboare în căutare de hrană spre câmpie. Așa s-a întâmplat sâmbătă seară când un urs de aproximativ 70 de kilograme a ajuns pe DN1, în dreptul localității Păulești. Animalul a fost lovit în plin de un autoturism.

În ultimele zile mai mulți urși și-au făcut apariția în zonele Ploiești, Câmpina, Sinaia și Șotrile din Prahova.

Un exemplar a fost filmat de camerele de supraveghere în timp ce inspecta curtea unei case. Iar la Măneciu, un cioban de 71 de ani a fost atacat sâmbătă de un urs. Și a scapăt cu viață datorită câinilor de la stână. Specialiștii Consiliului Internațional de Vânătoare spun că pentru a limita riscurile se impun soluții urgente.

Pericolul ia amploare și din cauza turiștilor care hrănesc sălbăticiunile pe care le întâlnesc pe marginea șoselelor. Weekendul trecut, jandarmii argeșeni au amendat cu 500 de lei o femeie surprinsă în timp ce dădea mâncare unui urs în zona Vidraru.

Source

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *