Puiul de urs găsit accidentat în Porumbacu de Sus a ajuns la Grădina Zoologică din Sibiu

Pui de urs salvat de polițiști / FOTO: Poliția Română

Potrivit IPJ Sibiu, în zonă nu au fost identificate capcane sau laţuri destinate capturării animalelor sălbatice, neexistând suspiciunea braconării acestuia.

”În fapt, la data de 19 mai, în jurul orei 15,30, un apel 112 informa Inspectoratul de Poliţie Judeţean Sibiu cu privire la faptul că pe un fond de vânătoare din zona Porumbacu de Sus un exemplar de urs ar fi prins într-o capcană. La faţa locului s-au deplasat de urgenţă poliţiştii specializaţi în braconaj cinegetic din cadrul Serviciului de Arme, Explozivi şi Substanţe Periculoase Sibiu, care, în zona unei cariere de marmură, au identificat puişorul de urs. În urma verificărilor, poliţiştii au stabilit că exemplarul de urs brun este un pui de aproximativ 3 kilograme şi nu prezintă plăgi sau leziuni deschise la nivelul corpului”, precizează IPJ.

Având în vedere că puiul de urs prezenta leziuni la nivelul unui membru, survenite cel mai probabil prin cădere/alunecare de la înălţime, reprezentanţii Gărzii Naţionale de Mediu – Comisariatul Judeţean Sibiu, Direcţiei Sanitare-Veterinare şi pentru Siguranţa Alimentelor Sibiu şi Agenţiei pentru Protecţia Mediului Sibiu au luat măsura transportării acestuia la Grădina Zoologică Sibiu pentru acordarea de îngrijiri medicale şi hrănire.

Source

Distribuie știrea