Purtarea măștii pe plajă, în funcție de evoluția campaniei de vaccinare. Măsurile pentru sezonul estival vor intra în discuție în următoarele ședințe CNSU

Masca de protecție trebuie purtată în toate spațiile publice. Dar cum definim când vine vorba de litoral, tot nu e clar.

În vara trecută nu a existat o astfel de măsură, iar autoritățile vor să vină în scurt timp cu noi reguli, așa încât turiștii să nu fie siliți să intre în apa mării cu masca pe față.

Paul Ene, secretar de stat Ministerul Economiei şi Turismului: „În următoarele şedinţe ale CNSU se va lua în discuţie sezonul estival şi redechiderea acestui sezon, tocmai pentru a nu avea situaţii aberante precum purtarea măştii în apă sau alte lucruri care ar putea fi interpretate greşit. (…) Sunt sigur că distanţarea şi toate aceste măsuri vor fi suficiente pentru ca oamenii să poată sta cât de cât relaxaţi la plajă„.

Probleme mai mari au de rezolvat însă cei din HORECA. Pe lângă compensații de la stat, patronii cer relaxarea regulilor și restricțiilor actuale.

Totul va depinde însă de cât de multe cazuri de infectare vor fi la acea vreme, dar și de ritmul campaniei de vaccinare.

În funcție de acești indicatori, vor fi luate deciziile pentru acest sezon estival.

Source

Distribuie știrea