Purtător de cuvânt al Ministerului rus de Externe: Chiar și gândul ca între Rusia și Ucraina să izbucnească un război este “inacceptabil”. “Tensiunile militare s-ar diminua dacă NATO şi-ar retrage forţele din ţările est-europene”

Ministerul de Externe din Moscova, Rusia / FOTO: Autor: CRISTIAN NISTOR Credit: ROMPRES / Foto, foto.agerpres.ro

Am afirmat deja în mod repetat că ţara noastră nu intenţionează să atace pe nimeni. Considerăm chiar şi gândul la un război între popoarele noastre ca fiind inacceptabil“, a asigurat Aleksei Zaiţev, purtător de cuvânt al MAE de la Moscova.

Acesta a adăugat pe de altă parte că NATO ar trebui să-şi retragă forţele din Europa de Est şi că acest gest ar contribui la scăderea tensiunilor militare din regiune.

Este clar că tensiunile militare s-ar diminua dacă NATO şi-ar retrage forţele din ţările est-europene. Aceasta este ceea ce noi cerem“, a explicat Zaiţev în cadrul conferinţei de presă săptămânale a MAE rus.

Aliaţii din NATO pun forţe în standby şi trimit întăriri în estul Europei ca răspuns la recenta comasare de către Rusia a peste 100.000 de militari la graniţa cu Ucraina.

Source