Purtătorul de cuvânt al Arhiepiscopiei Tomisului, despre geamandurile lui Arafat: Crucea nu sperie pe nimeni, domnule Arafat, ci e invers: dă nădejde. Gândire de polistiren!

Preotul Eugen Tănăsescu, purtătorul de cuvânt al Arhiepiscopiei Tomisului, spune despre geamandurile cu cruci care au fost montate pe litoral – ideea șefului Departamentului pentru Situații de Urgență (DSU) Raed Arafat – că “sunt rezultatul unei gândiri fistichii”, întrucât “Crucile împodobesc mormintele creștinilor, dar nu ca vestitoare ale morții, ci ca preașteptări ale Învierii în Hristos”. Adică e invers: “dă nădejde”.

16 Iunie 2022, 13:53 (actualizat 16 Iunie 2022, 14:37) Știrile TVR |

Geamandură cu cruce

După ideea lui Raed Arafat, autoritățile au montat pe litoral mai multe geamanduri cu forma crucii și panouri pe care este scris numărul oamenilor care s-au înecat anul trecut. Demersul a stârnit un val de nemulţumiri, mai ales printre salvamari, care spun că totul seamnănă cu un cimitir plutitor. Mai mult decât atât, una dintre geamanduri s-a rupt deja.

Într-o postare pe Facebook, şeful DSU a ținut să dea o replică: “Am comis-o din nou! Am încercat să facem ceva care să sporească acțiunile de prevenire a înecurilor pe durata sezonului de vară. Ca să fie vizibil și să atragă atenția, nu putea fi o mică minge plutitoare, fiind necesară o vizibilitate mai mare când te apropii de zona de pericol.”

Iată postarea de pe Facebook preotului Eugen Tănăsescu:

(w400) Postarea l

Geamandurile lui Arafat sunt rezultatul unei gândiri fistichii:
1. Crucile împodobesc mormintele creștinilor. Dar nu ca vestitoare ale morții, ci ca preașteptări ale Învierii în Hristos. Așadar, s-a ratat epic semnificația crucii. Nu sperie pe nimeni, domnule Arafat, ci e invers: dă nădejde.
2. Inginerii din birourile lui Arafat nu cred c-au văzut vreodată valurile mării, nici măcar în poze. Altfel nu-mi explic brilianta idee de a face crucile din polistiren. Care se rupe la primul bobârnac. Asta e, atât s-a gîndit și d-aia suntem unde suntem. Așteptăm și bărci de salvare din polistiren … gândire de polistiren.

Source

Leave a Comment

Ads Blocker Image Powered by Code Help Pro

Am detectat AdBlocker!

Am detectat că utilizați extensii pentru a bloca anunțuri. Vă rugăm să ne sprijiniți dezactivând acest dispozitiv de blocare a reclamelor.