„Putin caută o gură de aer”. Reacții de la Washington și Berlin la cererea liderului de la Kremlin de încetare a focului în Ucraina în timpul Crăciunului

Volodimir Zelenski și Joe Biden / FOTO: www.facebook.com/zelenskiy.official

Preşedintele rus „era pregătit să bombardeze spitale, creşe şi biserici în 25 decembrie şi de Anul Nou. Cred că el caută o gură de aer”, a afirmat Biden, într-un discurs la Casa Albă.

Kremlinul a indicat că Putin a ordonat o încetare a focului începând de la miezul zilei de vineri, după un apel la armistiţiu de Crăciun al Patriarhului Kiril, şeful Bisericii Ortodoxe Ruse. Ucraina a respins oferta lui Putin de încetare a focului pentru 36 de ore, afirmând că nu va exista niciun armistiţiu până când Rusia nu-şi va retrage forţele invadatoare din teritoriile ocupate.

La rândul său, diplomaţia germană a estimat joi că „pretinsa” încetare a focului de către forțele ruse din Ucraina nu va aduce „nici libertate, nici securitate persoanelor care trăiesc cu teama zilnică sub ocupaţia rusă”, transmite AFP, preluată de Agerpres.

„Dacă Putin voia pace, şi-ar fi readus soldaţii acasă şi războiul s-ar fi terminat. Dar, aparent, el vrea să continue războiul după o scurtă întrerupere”, a afirmat ministrul german de Externe, Annalena Baerbock, într-un mesaj pe Twitter, citată de Agerpres.

Source

Distribuie știrea