Putin, reales preşedinte cu 87,28% din voturile exprimate în Rusia, potrivit numărătorii finale

Preşedintele rus, Vladimir Putin, a fost reales preşedinte cu 87,28% din voturi, potrivit rezultatelor definitive publicate de Comisia electorală după numărarea tuturor voturilor exprimate în secţiile din Rusia, relatează Reuters şi AFP.

La rezultatele din Rusia se vor adăuga şi buletinele de vot care provin din străinătate.

Iniţial, potrivit primelor exit-poll-uri de duminică seară, Putin a fost creditat cu cel puţin 87% din voturi.

Putin le-a mulţumit încă de duminică seara ruşilor pentru votul la alegerile prezidenţiale.

„În primul rând, aş dori să le mulţumesc cetăţenilor, suntem cu toţii o singură şi aceeaşi echipă, toţi cetăţenii Rusiei care au mers la secţiile de votare şi au votat”, a declarat Putin în faţa echipei sale de campanie în timpul unei intervenţii difuzate la televiziunea de stat.

Vladimir Putin a estimat luni că primele rezultate ale alegerilor prezidenţiale din Rusia, care îl anunţă câştigător clar, demonstrează „încrederea” ruşilor în puterea sa.

Avem multe obiective concrete şi importante de îndeplinit. Rezultatele alegerilor mărturisesc încrederea cetăţenilor ţării şi speranţa lor că vom face tot ceea ce a fost planificat„, a afirmat Putin într-un discurs televizat în noaptea de duminică spre luni.

CITEȘTE ȘI: „Amiază împotriva lui Putin”. Cozi la ambasadele Rusiei, drept răspuns la apelul de a protesta față de realegerea liderului de la Kremlin. Reprezentarea lui Putin, arsă la Praga

El a dat asigurări că ţara sa nu se va lăsa „intimidată” sau „zdrobită”, după doi ani de conflict în Ucraina şi de criza cu Occidentul.

Nu contează cine vrea să ne intimideze sau cât de mult, nu contează cine vrea să ne zdrobească sau în ce mod, voinţa noastră sau conştiinţa noastră. Nimeni nu a reuşit vreodată să facă aşa ceva în istorie. Nu a funcţionat astăzi şi nu va funcţiona în viitor”, a dat asigurări Putin în cursul discursului televizat.

Distribuie știrea