Qatargate | Avocatul Evei Kaili susţine că ea nu ştia despre banii găsiţi la ea acasă şi că a votat în PE conform propriei consţiinţe

Eurodeputata socialistă greacă Eva Kaili, inculpată în dosarul de corupţie privind presupuse sume de bani oferite de Qatar şi Maroc unor oficiali şi funcţionari europeni, ”nu ştia nimic despre bani găsiţi la ea acasă” în timpul percheziţiilor efectuate de poliţia belgiană, iar în Parlamentul European (PE) ea ”a votat mereu conform propriei conştiinţe”, a susţinut avocatul său, Michalis Dimitrakopoulos, într-un interviu publicat marţi de cotidianul italian Corriere della Sera, citat de agenţia EFE.

27 Decembrie 2022, 15:19 (actualizat 27 Decembrie 2022, 15:20) Știrile TVR |

Eva Kaili / FOTO: Alexandros Michailidis / Shutterstock.com

”Eva Kaili trăieşte un coşmar în închisoare, o catastrofă, pentru că este nevinovată. Singura persoană care a vizitat-o de Crăciun este tatăl ei’‘, spune avocatul.

Potrivit acestuia, acuzaţiile formulate asupra fostei vicepreşedinte a PE ‘‘sunt foarte vagi şi nu se bazează pe circumstanţe reale, ci doar pe banii găsiţi sub acelaşi acoperiş pe care Eva Kaili îl împărţea cu partenerul ei”, asistentul europarlamentar Francesco Giorgi.

”După ce a citit actul de acuzare al investigaţiei s-a simţit trădată. I-a fost folosit numele fără ştiinţa sa, până în ziua reţinerii ei nu a ştiut nimic despre banii din casă”, a susţinut acelaşi avocat.

În cadrul anchetei legate de presupuse sume de bani oferite de Qatar şi Maroc unor oficiali europeni pentru a influenţa decizii ale instituţiilor UE, au fost efectuate circa 20 de percheziţii şi au fost confiscate sume de bani cash de peste 1,5 milioane de euro, echipamente informatice şi telefoane.

Printre cei arestaţi preventiv şi puşi sub acuzare se numără de asemenea Francesco Giorgi şi fostul eurodeputat socialist italian Pier Antonio Panzeri, fondator şi preşedinte al ONG-ului ”Lupta contra impunităţii” (Fight Impunity) şi de asemenea presupusul cap al grupului infracţional.

Avocatul Evei Kaili susţine în plus că ea nu a votat în PE aşa cum i-ar fi cerut Giorgi sau Panzeri, ci ”mereu a votat conform conştiinţei sale, nici Panzeri şi nici tatăl ei nu i-au influenţat vreodată votul”. Tatăl europarlamentarei este inculpat în acelaşi dosar, fără a fi arestat preventiv.

Source

Distribuie știrea