Radar Geopolitic | Mizele geopolitice și concluziile vizitei președintelui Chinei în 3 țări din Europa: Franța, Serbia, Ungaria. Ce strategii folosește propaganda dictatorilor care dețin arme nucleare

Ediție Specială Radar Geopolitic cu Loara Ștefănescu, jurnalist senior TVR. Invitați: Profesorul universitar Dumitru Borțun, Facultatea de Comunicare și Relații Publice a SNSPA, Ștefan Popescu, analist de politică externă, Alexandru Lăzescu, analist de politică externă, Dan Manoliu, producător TVR.

Analiza Radar Geopolitic:

  • Strategii de comunicare în campania pentru locale și europarlamentare; contraselecție pe liste și blocarea legii deep fake în parlament; comasarea alegerilor are ca efect „invizibilitatea” europarlamentarelor și evitarea temelor esențiale pentru viitorul Uniunii; impactul noilor tehnologii AI și deep learning asupra mesajelor candidaților; cum se „modelează” dezinformarea rușilor pe liniile naționale de mesaje și care este rezistența noastră în fața fake news.
  • Tensiune majoră la Eurovision, un show cu mize geopolitice, desfășurat în umbra războiului din Gaza. Implicații politice, manifestații la Malmo împotriva participării Israelului, calificarea reprezentantei Israelului în finală și mesajul premierului Netanyahu
  • Mizele geopolitice și concluziile vizitei președintelui Chinei în 3 țări din Europa: Franța, Serbia, Ungaria
  • Strategiile propagandei dictatorilor care dețin arme nucleare. Funeraliile șefului propagandei dinastiei Kim din Coreea de Nord, un „Goebbels al Phenianului”. Pentru prima dată de când Kim Jong Un a preluat puterea în 2011, nord-coreenilor li s-a cerut să depună jurăminte de credinţă de ziua sa de naştere, care este un mister.
Distribuie știrea