• Tue. Jan 18th, 2022

Știrea de Azi

Actualitatea într-un singur loc.

Rafila: Deciziile privind obligativitatea vaccinării anti-COVID privesc statele membre UE. Afirmaţiile preşedintelui CE – o părere personală

Dec 2, 2021

Ministrul Sănătăţii, Alexandru Rafila

Ministrul a fost întrebat despre discuţiile purtate de liderii Uniunii Europene despre o eventuală obligativitate a vaccinării împotriva COVID 19.

Liderii… nu ştiu, dumneavoastră spuneţi de preşedintele Comisiei Europene, nu de liderii… era o părere personală a doamnei preşedinte, pe de-o parte. Pe de altă parte, aceste decizii privesc statele membre şi lucrul acesta a fost precizat explicit de preşedintele Comisiei Europene. Cred în continuare că informarea este cea mai bună soluţie şi dezvoltarea spiritului de responsabilitate individuală şi pentru comunitatea în care trăim, încât să ne vaccinăm în număr cât mai mare. Îmi pare rău, dar am discutat prea mult timp, prea multe luni despre faptul că vaccinarea trebuie să fie o opţiune voluntară şi este foarte greu să vii în acest moment să discuţi despre obligativitatea vaccinării. Cred că trebuie să fim puţin echilibraţi şi fiecare stat membru are dreptul să adopte o politică de sănătate publică care să răspundă, pe de-o parte, interesului de sănătate publică, iar pe de altă parte trebuie să răspundă şi contextului naţional“, a declarat Rafila.

Source