• Tue. Jan 18th, 2022

Știrea de Azi

Actualitatea într-un singur loc.

Rafila: Rămâne de văzut dacă în perioada următoare va exista o decizie politică pentru adoptarea certificatului COVID. Ar putea fi evitate: un lockdown, închiderea școlilor, creșterea numărului de decese

Dec 29, 2021

Ministru Sănătății, Alexandru Rafila, a declarat miercuri că autoritățile trebuie să găsească “o soluție pentru a revitaliza campania de vaccinare. El a subliniat importanța certificatului COVID despre care spune că ar putea evita trei lucruri majore – un lockdown, închiderea școlilor, creșterea numărului de decese.

29 Decembrie 2021, 11:45 (actualizat 29 Decembrie 2021, 12:15) |

Ministrul Sănătății Alexandru Rafila a amintit, miercuri, că România a avut cea mai mare mortalitate înregistrată în UE, o fatalitate de 3%, ceea ce reprezintă un procent extrem de mare.

Ne dorim ca acest lucru să nu se mai întâmple și facem tot ceea ce este posibil din pucct de vedere organizatoric încât să fim pregătiți. Sigur  nu putem să facem mai mult în acest moment, nu avem la îndemână decât măsurile așa numite de sănătate publică – distanțarea, purtarea măștii- pe care le recomandăm populației, insistăm foarte mult în ceea ce privește vaccinarea, trebuie să găsim o soluție să revitalizăm această campanie, inclusiv prin implicarea directă a profesioniștilor din sănătate, in furnizarea de informații către populația generală (…)  Am adoptat actul normativ ce prevede extinderea testării în cabinetele medicilor de familie. Este o promisiune care exista in programul de guvernare. Din păcate, o măsură care să încetinească transmiterea, utilizarea acelui certificatul COVID, noi am pregătit această măsură dar nu a fost adoptată. Este măsură pe care am fi vrut să o luam, chiar dacă temporar, încât să putem să gestionăm mai bine acest val cinci.  Rămâne de văzut dacă în perioada următoare va exista o decizie politică care să poată să ducă la adoptarea unui asemenea document.

Ministru Sănătății a declarat că prin adoptarea certificatului COVID, ar putea fi evitate trei lucruri majore – un lockdown, închiderea școlilor, creșterea numărului de decese, si trebuie să avem toate instrumentele pentru ca acest lucru să poată fi evitat în țara noastră.

CUVINTE CHEIE

Articole pe aceeaşi temă

Source