Rapoartele de activitate ale Televiziunii Române, respinse în plenul Parlamentului

Rapoartele de activitate ale SRTV au fost respinse marți după-amiază, în ședința comună a Senatului și Camerei Deputaților. Este vorba despre rapoartele pe anii 2017, 2018 şi 2019. O conducere interimară va fi numită pentru maximum 6 luni.

11 Mai 2021, 17:11 (actualizat 11 Mai 2021, 17:38) |

Breaking News

Luni, PNL a validat propunerea președintelui Ludovic Orban pentru conducerea interimară a TVR. Jurnalista Ramona Săseanu, de la TVR Craiova, va prelua șefia interimară a Televiziunii Publice după demiterea Doinei Gradea.

Ramona Săseanu a intrat în presă în 1995, la un post de radio din Craiova. Trei ani mai târziu s-a mutat la Bucureşti, unde a lucrat pentru o televiziune privată ca reporter. Ulterior a fost corespondent de ştiri pentru zona Olteniei.

Din 2001 este jurnalistă la TVR Craiova, unde realizează o emisiune de sănătate.

La începutul lunii aprilie, Comisiile de Cultură ale Parlamentului au respins cu majoritate de voturi rapoartele de activitate ale Radioului şi Televiziunii Publice.

Președinții – directori generali ai Televiziunii și Radioului publice au prezentat câte 3 rapoarte de activitate din perioada 2017-2019.

Parlamentarii puterii au contestat managementul celor două instituții publice. Reprezentanții opoziției au acuzat un vot politic.

Rapoartele de activitate ale Radioului și Televiziunii Publice trecuseră deja prin Comisiile de Buget-finanțe, care au dat aviz negativ.

Source

Distribuie știrea