Europa se va confruntă cu o provocare existențială pentru creșterea competitivității în industrie. Este avertismentul fostului președinte al Băncii Centrale Europene, care a prezentat raportul despre starea economiei Uniunii Europene. Progresul în sectorul informatic este o prioritate, a spus Mario Draghi.
Mario Draghi a avut la dispoziție un an pentru a scrie un raport despre starea economiei Uniunii. A rezultat un document de 400 de pagini, în care subliniază în special punctele slabe ale Europei, dar și propuneri pentru a nu pierde în fața concurențelor. De asemenea, China a fost evidențiată că un potențial pericol pentru Europa.
Mario Draghi, fost preşedintele Băncii Centrale Europene: Industria noastră „verde” se confruntă acum cu competiţia Chinei şi, în mod cert, China poate oferi cea mai ieftină cale pentru a răspunde obiectivelor climatice ale Uniunii Europene. Dar competiţia sponsorizată de stat a Chinei reprezintă o ameninţare reală pentru dezvoltarea industriilor noastre productive „verzi”.
Vânzările de maşini au scăzut, în China, cu 1,1% în august, a cincea lună de declin consecutiv
Vânzările de automobile pe piaţa chineză, cea mai mare din lume, au scăzut în ritm anual cu 1,1% în august, a cincea lună de declin consecutiv.
Și președintele Comisiei Europene a atras atenția că Europa trebuia să fie unită economic și să se bazeze pe economia verde.
Ursula von der Leyen, preşedintele Comisiei Europene: Singură cale pentru a asigura competitivitatea noastră pe termen lung este de a ne decupla de la combustibilii fosili spre o economie verde, competitivă şi circulară. Al doilea principiu al eforturilor noastre pentru competitivitate trebuie să meargă mână în mână cu creşterea prosperităţii pentru toţi, în Europa
Draghi a precizat că ar fi nevoie de investiții de 800 de miliarde de euro în fiecare an pentru a menține prosperă economia europeană. Adică o suma de 2 ori mai mare decât planul Marshall destinat redresării economice a Europei după cel de al doilea război mondial.