Raportul medico-legal în cazul bebelușului din Suceava, care a murit după botez. Insuficiența respiratorie a avut loc pe fondul unei pneumonii interstițiale

Medicii legiști din Suceava susțin că moartea copilului a fost cauzată de insuficiența respiratorie și ea a avut loc pe fondul unei pneumonii interstițiale de care suferea micuțul Iustin. Bebelușul fusese născut prematur, nu fusese vaccinat și nici consultat de un medic după ieșirea din spital, arată raportul.

Tragedia a avut loc la finele lunii ianuarie la biserica „Sfinţii Constantin şi Elena” din Suceava. La scurt timp după scufundarea în cristelniță, bebelușul a ajuns în stare critică la spital și a murit a doua zi. Medicul de la urgențe care a făcut manevrele de resuscitare asupra copilului declară că i-a scos din plămâni 110 ml de lichid de consistenţa apei. Tatăl a declarat că micuţul a fost alăptat chiar înainte de botez.

În imaginile video de la botez se observă că bebeluşul plângea foarte tare, cu toată puterea, înainte de a fi băgat de preot în cristelniţa plină cu apă. Apoi, când a fost scos din apă şi pus în braţele naşei, copilul nu a mai scos sunete la fel de puternice.

Familia copilului a susţinut că preotul ar fi provocat tragedia, iar acum vrea să conteste raportul medicilor legiști. Poliţiştii au deschis un dosar penal pentru omor din culpă, iar preotul a dobândit calitatea de suspect.

Source

Distribuie știrea