Răspândirea Omicron se face într-un ritm nemaiîntâlnit la celelalte variante COVID. CDC: Nu se știe pe ce perioadă protejează boosterele

Centrul pentru controlul și prevenirea bolilor din Statele Unite anunță că nu se știe cât timp oferă protecție doza booster de vaccin anti-COVID, dar este cert că dozele suplimentare de vaccin cresc capacitatea organismului de apărare în variantele Delta și Omicron.

Avem multe vaccinuri diferite,se administrează două doze şi apoi booster-ul şi gata. Dar nu ştim cât durează protecţia în timp, a precizat Rochelle Walensky, directoarea Centrului pentru Prevenirea și Controlul Bolilor din SUA.

Pastilele anti-COVID puse la punct de Pfizer ar reduce spitalizarea cu 90%, inclusiv în cazul nevaccinatilor și al persoanelor cu risc – susține compania americană.

Cu această pastilă, în loc să meargă 10 la spital, va merge doar un bolnav, 9 vor sta acasă, şi, să sperăm, nu moare nimeni, a afirmat Albert Bourla, CEO Pfizer.

Varianta Omicron se răspândește cu repeziciune, cu dublarea rapidă a numărului de cazuri, atrage atenția Organizația Mondială a Sănătății.

În acest moment, mutația Omicron e prezentă în 77 de țări.

Source

Leave a Comment