Război în Ucraina, ziua 207 |Ofițerii Serviciului Federal de Securitate al Rusiei au torturat locuitori din Kupiansk. Invadatorii au comis peste 34.000 de crime de război, a transmis Kievul

Familie ucisă în urma unui bombardament și îngropată la Izium / FOTO: Ministerul Apărării din Ucraina

ACTUALIZARE 08.00 Forțele ruse au comis peste 34.000 de crime de război de la începutul invaziei, a transmis procurorul general al Ucrainei sâmbătă.

Au apărut imagini din satelit ale gropii comune descoperite recent de lângă Izium. Imaginile, difuzate de Maxar Technologies, arată zona „Cimitirului din Pădure” din martie până în luna august a acestui an.

O bombă – 6 morminte”,  notează Ministerul ucrainean al Apărării pe Twitter. ”Pe 9 martie, o bombă aeriană rusească a lovit casa familiei Stolpakov. Olesya în vârstă de 6 ani, Sasha în vârstă de 8 ani, părinții și bunicii lor sunt îngropați alături de sute de alți rezidenți din Izium. Au fost „eliberați” dintr-o viață pașnică de către ucigașii ruși.”

Prim-ministrul Indiei, Narendra Modi, i-a spus lui Vladimir Putin că „acum nu este timpul războiului”, la întâlnirea sa cu dictatorul rus de la OCS, Organizația de Cooperare de la Shanghai.

Președintele turc, Recep Tayyip Erdogan, le-a spus liderilor reuniți la summitul din Uzbekistan că se fac eforturi „pentru a finaliza cât mai curând posibil conflictul din Ucraina prin diplomație”. Putin i-a spus lui Erdogan, care a fost un intermediar cheie în acordurile limitate dintre Rusia și Ucraina, că Moscova este dornică să construiască legături mai strânse cu Turcia și este gata să „crească semnificativ” toate exporturile către această țară.

Serviciul de securitate al Ucrainei a declarat că ofițerii Serviciului Federal de Securitate al Rusiei au torturat locuitorii din Kupiansk, un oraș din regiunea Harkov. Când ofițerii FSU s-au aflat în Kupiansk, pe atunci ocupat, au torturau rezidenții și i-au amenințat că îi vor trimite pe câmpurile minate și le vor ucide familiile, potrivit The Kyiv Independent.

Source