Război în Ucraina, ziua 211 | Zelenski solicită ONU să adopte un plan în cinci puncte pentru restabilirea păcii. Peste 1.300 de persoane, arestate în Rusia în contextul mitingurilor anti-mobilizare militară

Volodimir Zelenski / FOTO: Shutterstock

Președintele Ucrainei, Volodimir Zelenski, a cerut comunității internaționale să adopte un plan în cinci puncte pentru restabilirea păcii și securității în țara sa.

Planul include elemente precum pedeapsirea infracțiunii de agresiune față de Ucraina, protejarea vieții, restabilirea securității și integrității teritoriale, garanții de securitate și hotărârea țării invadate de a continua să se apere.

Zelenski a susținut miercuri un discurs amplu și pasionat, transmis în format video, în fața Adunării Generale a ONU.

Peste 1.300 de protestatari au fost arestați în cadrul mitingurilor împotriva ordinului de mobilizare militară care au loc în toată Rusia. Potrivit OVD-Info, peste 1.311 de persoane au fost reținute în 38 de orașe din Rusia, cei mai mulți dintre deținuți fiind la Moscova și Sankt Petersburg.

Ivan Fedorov, primarul orașului Melitipol ocupat de ruși din Ucraina, a îndemnat localnicii să evacueze orașul pe fondul ordinelor de mobilizare din Rusia, relatează Kyiv Independent.

Source