Război în Ucraina, ziua 268 | Amploarea cazurilor de tortură de la Herson este “oribilă”. Peste 10 milioane de ucraineni nu au curent electric

Amploarea cazurilor de tortură la Herson este “oribilă”, a declarat joi un înalt oficial ucrainean pentru drepturile omului, Dmytro Lubinets. Au fost strânse deja mărturii despre zeci de persoane  electrocutate și bătute cu ţevi metalice. Mulți dintre cei torturați au fost uciși. Cu aceeași ferocitate, Rusia lovește din nou, într-un al șaselea val de atacuri aeriene din ultima lună și jumătate, infrastructura energetică a Ucrainei, într-un plan diabolic de a lăsa populația civilă fără lumină și căldură pe parcursul iernii. O echipă a Știrilor TVR este la Kiev.

18 Noiembrie 2022, 07:33 (actualizat 18 Noiembrie 2022, 07:58) Știrile TVR |

“Nu am văzut cazuri de tortură de o asemenea amploare”, “după ce am vizitat toate camerele de tortură din diferite regiuni ale Ucrainei”, a declarat Dmytro Lubinets, citat de AFP și preluat de Agerpres.

“Amploarea fenomenului este oribilă”, a subliniat el. Zeci de persoane au fost electrocutate, bătute cu ţevi metalice.

“Le-au fost rupte oasele” şi “ruşii au filmat totul”, a spus oficialul ucrainean.

“Sunt sigur că în fiecare localitate importantă se va descoperi o cameră de tortură. Pentru că este un sistem pus în aplicare de Rusia”, a declarat el.

Autorităţile ucrainene au anunţat că au descoperit mai multe camere de tortură în zonele eliberate din regiunea Herson.

Joi, Rusia a lovit din nou cu rachete și drone infrastructura energetică a Ucrainei. A fost al șaselea atac aerian în masă de la începutul lunii octombrie încoace.

“În prezent, peste zece milioane de ucraineni sunt fără electricitate”, în special în regiunea Kiev, a declarat Volodimir Zelenski în discursul său  zilnic.

Operatorul naţional de energie electrică Ukrenergo a anunţat prelungirea întreruperilor de curent din cauza “agravării situaţiei”.

“Din cauza unei răciri puternice, consumul de energie electrică a crescut în regiunile Ucrainei”, ceea ce “a complicat şi mai mult situaţia deja dificilă în sistemul electric”, ducând la “restricţii mai largi” ale consumului de energie electrică în toată ţara, a menţionat Ukrenergo.

La Kiev a nins și se preconizează că temperaturile vor scădea până la -10 grade Celsius. Curentul este oprit ore întregi dimineața și seara pentru ca infrastructura distrusă să poată fi înlocuită.

În Capitala Ucrainei a ajuns și o echipă a Știrilor TVR.

Mai multe detalii: Echipă TVR la Kiev. Patru rachete de croazieră și cinci drone iraniene au fost doborâte de sistemele de apărare antiaeriană deasupra regiunii Kiev. Rețelele de electricitate sunt grav afectate

Source