Război în Ucraina, ziua 279 | Lupte grele se dau în tranșeele pline de noroi și apă din estul țării. Orașul devastat Bahmut a fost în mare parte abandonat

Soldați ucraineni în tranșeele pline de noroi și apă din Bahmut / FOTO: Captură foto

Luptele din jurul orașului-cheie Bahmut, din estul Ucrainei, se dau într-o mlaștină sângeroasă, cu sute de morți și răniți raportați zilnic, deoarece nici forțele ruse, nici cele ucrainene nu au reușit să facă un progres semnificativ după luni de lupte.

Pe măsură ce Rusia a mutat în zonă noi formațiuni militare în ultimele săptămâni, inclusiv întăriri care fuseseră trimise inițial în regiunea Herson, luptele din Bahmut au coborât la nivelul unui război de tranșee care amintește de primul război mondial.

În weekend, au fost publicate imagini cu soldați ucraineni în tranșee inundate și noroioase și pe câmpuri de luptă pline de cioturi de copaci puși la pământ de lovituri de artilerie țintite.

These photos from the trenches near Bakhmut reveal a lot. They give the struggle for Bakhmut scope, perspective, smell, cold, mud, dirt, and blood. It’s also about the unbelievable efforts of Ukrainian defenders.
Photo Viktor Borinets#StandWithUkraine pic.twitter.com/qRD8BHIGqx

— Oleksandra Matviichuk (@avalaina) November 27, 2022

Luptele grele au continuat luni în jurul orașlui Soledar, cu mercenari din gruparea militară privată Wagner din Rusia, care include condamnați grațiați, în prim-plan.

Biroul prezidențial al Ucrainei a anunțat luni că cel puțin patru civili au fost uciși și alți 11 răniți în ultimele atacuri rusești. Luptele intense continuă de-a lungul liniei frontului în est, rușii bombardând Bahmut și Torețk.

Oamenii se adăpostesc în subsoluri, multe dintre ele umplute cu apă”, a spus guvernatorul Donețkului, Pavlo Kirilenko. „Ei trăiesc în condiții catastrofale, fără energie electrică sau încălzire.

Majoritatea luptelor recente s-au concentrat în jurul orașului distrus Bahmut, în mare parte abandonat de cei 70.000 de locuitori ai săi, ambele părți trimițând întăriri pentru o bătălie care a continuat fără încetare încă din vară, când Moscova a căutat să obțină o victorie după o serie de eșecuri și retrageri pe câmpul de luptă.

Source