• Sun. Jul 25th, 2021

Știrea de Azi

Actualitatea într-un singur loc.

Reacții după alegerea ultraconservatorului Ebrahim Raisi ca președinte al Iranului. Raisi se află pe lista de sancțiuni a SUA

Jun 20, 2021

Alegerea lui Ebrahim Raisi ar trebui să provoace serioase îngrijorări în întreaga lume, consideră Ministerul israelian de Externe, care a menționat că noul președinte este angajat “în favoarea programului nuclear militar iranian”.

O reacție dură a venit din partea noului premier israelian, Naftali Bennett. El s-a referit la “un regim de călăi”, căruia nu trebuie să i se permită să aibă arme de distrugere în masă.

Naftali Bennett, premierul Israelului: ”Alegerea lui Raisi este, aş spune, ultima şansă pentru ca puterile mondiale să se trezească înainte de a reveni la acordul nuclear şi să înţeleagă cu cine fac afaceri“.

Noul președinte are 60 de ani și vine din poziția de șef al sistemului judiciar din Iran.

Ebrahim Raisi este un critic dur al Occidentului și se află sub incidența sancțiunilor americane pentru încălcarea drepturilor omului.

Președinții Rusiei și Turciei l-au felicitat imediat și s-au referit în mesajele lor la o cooperare constructivă și întărită.

De cealaltă parte, SUA au precizat că iranienii au fost privați de dreptul lor de a-și alege propriii lideri printr-un proces electoral liber și echitabil. “SUA vor continua să participe la discuțiile privind programul nuclear iranian”, a precizat Departamentul de Stat.

Source

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *