Recensământul faţă-n faţă bate pasul pe loc. E criză de recenzori, iar cei care sunt nu au primit tabletele să adune datele din teren

Recensământul din uşă în uşă bate pasul pe loc. Recenzorii nu au ajuns nici astăzi la uşile românilor, deşi colectarea datelor era anunţată încă de marţi. Institutul Naţional de Statistică spune că recenzarea poate începe în orice moment, în timp ce primăriile spun că lipseşte obiectul muncii, adică tableta. Iar în anumite cazuri nu există nici măcar suficienți recenzori.

03 Iunie 2022, 17:44 (actualizat 03 Iunie 2022, 20:57) Știrile TVR |

Elena Călin, recenzor: Mie mi-au fost repartizate 14 blocuri, aproximativ 600 de locuinţe. Şi pentru început am să pun acest afiş la fiecare scară de bloc.

Trebuia deja să bată la uşile celor care nu s-au autorecenzat, însă această etapă a fost amânată. Nu are deocamdată pe ce să adune datele din teren.

Mădălina Chiţu, jurnalist TVR: Recenzorii care vor merge pe teren vor avea la îndemână o tabletă cu zona delimitată unde vor merge la cei care nu au participat la recensământul online.

Până când  tabletele vor fi distribuite recenzorilor, recensământul din uşă în uşă nu poate începe.

Bogdan Drăghia, purtător de cuvânt Recensământul Populaţiei şi Locuinţelor: În momentul de faţă încă se fac conexiuni între bazele de date şi sperăm ca în cursul zilei de astăzi, cel târziu mâine, să avem primele date colectate prin vizita recenzorilor pe teren. Colegii mei au făcut teste înainte de recensământ, dar nu au făcut teste cu un volum atât de mare de date.

Lipsesc însă și recenzorii.

Mădălina Chiţu, jurnalist TVR: În Sectorul 1 al Capitalei s-au înscris 88 de recenzori, nici măcar jumătate din  necesar.

Iar situaţia este întâlnită la nivelul întregii Capitale. Datele care ne-au fost furnizate de primăriile de sector arată că cel mai bine la acest capitol stă Sectorul 3.

Laurenţiu Ștefan, coordonator Recensamânt, Primăria Sector 3: Aşteptăm tabletele de la INS. Recenzorii au fost pe teren să îşi recunoască zona. Sperăm ca de luni totul să fie pus la punct.

Ca să poată fi identificaţi, recenzorii vor avea legitimaţii tip, cu stampilă, serie unică, semnatura recenzorului şi numele unităţii administrativ teritoriale.

Agnos Herţrliu, expert în comunicare, Direcţia de Comunicare INS: Avem elemente de identificare a recenzorului, date personale, nume, prenume, serie de buletin. Important de specificat că împreună cu legitimaţia trebuie prezentat şi buletinul de identitate.

Etapa de recenzare prin interviuri faţă-în-faţă se va desfășura până pe 17 iulie.

Source

Distribuie știrea