Regrete pentru dispariția marelui actor Mitică Popescu. ”Era un om foarte iubit de toată lumea pentru că iubea foarte mult oamenii”

Teatrul și filmul românesc au mai pierdut un mare actor. Îndrăgitul Mitica Popescu s-a stins la 86 de ani, în urma unui stop cardiac. Cunoscutul actor suferea de mai multe afecțiuni și era internat la secția de reanimare a Spitalului Elias.

04 Ianuarie 2023, 09:49 (actualizat 04 Ianuarie 2023, 10:16) Știrile TVR |

Victor Rebengiuc: Sunt profund îndurerat de pierderea lui Mitica Popescu. Un actor deosebit, cu o gama larga de interpretare. Își iubea profesia și o respecta. Se împuținează lumea care are acest obicei. Asta e viața, cu toții ne așteptăm să o încheiem la un moment dat. Să-l odihnească Dumnezeu!

Stere Gulea, regizor: O prezență extraordinar de frumoasă, de agreabilă, de plăcută. Pe lângă actorul pe care-l știm şi-l apreciază atâta lume avea o generozitate pe care n-o întâlnești pe toate drumurile şi dădea sentimentul că te acceptă că te acceptă în preajma lui cu drag şi disponibilitate. Cocoşilă (n.r. Personajul din Moromeţii) i s-a potrivit? Extraordinar, ca mănuşă i-a venit, ca mănușă i-a venit. Îi făcea mare plăcere să joace acest personaj. Şi repetiţiile şi filmările cu el, când era şi Mitică, sunt lucruri de care îmi aduc aminte cu o plăcere extraordinară.

Cristi Iacob, actor: E ceea ce se numea în interbelic… este al poporului, era un om foarte iubit de toată lumea pentru că iubea foarte mult oamenii. Pe noi ne-a crescut, pe câțiva dintre noi de la Teatrul Mic. Spunând Teatrul Mic spui Mitică Popescu, spui Valeria Seciu, spui Leopoldina Bălănuţă, spui Dan Condurache, spui Ştefan Iordache, adică sunt nişte titulari. Cuvintele sunt de prisos, sunt convins că Dumnezeu l-a iubit şi de asta probabil nici nu s-a chinuit foarte mult. Ne-a cuprins pe toţi în sufletul lui mare, vesel şi generos. Iar ca profesionist îţi poţi pune ceasul după el.

Cristian Vlad, producător TVR: Am colaborat 23 de ani, o perioadă extrem de lungă pentru o emisiune. Era de o probitate morală și o modestie cum rar mi-a fost dat să întâlnești. Era extraordinar de modest și de punctual, chiar textele simple sau accesibile venea din timp, își pregătea textul, îl învață. Era exemplu de profesionalism.

Carmen Movileanu: Avea umor rafinat și delicat. Ca om era elegant, discret. Povestea puțin despre el, chiar și atunci când avea probleme, el nu avea proleme. Nu știa să spună ”nu” decât cu eleganță. Exemplu de eleganță, punctualitate, profesionalism. Se lucra ușor cu el. La fiecare prezență în studio aveai ceva de învățat de la el.

Citește și Doliu în lumea teatrului și filmului din România. A murit actorul Mitică Popescu. “Medicii, zilele trecute, au spus că a făcut ‘un atac de inimă frântă’. Imaginea soției lui, Leopoldina Bălănuță, l-a urmărit până în ultima clipă”

Source