Reprezentanții BNS nu sunt de acord cu soluția anunțată de Guvern pentru salariul minim și vor ca negocierile să continue

Salariul minim creşte la 3.000 de lei de la 1 ianuarie, după ce Guvernul a ajuns la un acord cu sindicatele şi patronatele. Din aceasta sumă, 200 de lei vor fi scutiţi de impozit şi contribuţii sociale. Salariul minim va creşte şi în construcţii, unde va ajunge la 4.000 de lei. Despre toate aceste decizii ne vorbeşte Vlad Ungar.

25 Noiembrie 2022, 11:07 (actualizat 25 Noiembrie 2022, 11:39) Știrile TVR |

BNS critică masura anunțată de Guvernul României, suindicaliștii spun că nu sunt de acord cu această creștere anunțată de executiv și de patronate. Joi au avut loc negocieri în Consiliul Național Tripartit pentru Dialog Social. La întâlnire au participat reprezentanții Guvernului, inclusiv premierul, reprezentanții patronatelor și cei ai sindicatelor.

Primii care au făcut decalarații după această întâlnire au fost reprezentanții patronatelor care au anunțat că salariul minim va crește la 3000 de lei, din care 200 de lei nu vor fi impozitați. Salariul minim în construcții va crește la 4000 de lei.

După 40 de minute de la aceste declarații, Guvernul a confirmat această variantă anunațată de patronate.

La distanță de 10 ore, au reacționat și reprezentanții BNS care spun că nu sunt de acord cu această soluție și spun că se așteaptă ca negocierile să continue pentru a ajunge la un acord.

Găsirea unei soluții se desfășoara în timp contracronometru deoarece trebuie definitivat bugetul pe anul viitoare care trebuie calibrat la salariul minim.

Source

Distribuie știrea