• Sun. Oct 24th, 2021

Știrea de Azi

Actualitatea într-un singur loc.

Restricţii pentru nevaccinaţii anti Covid, în tot mai multe ţări europene

Sep 15, 2021

Personalul medical din Franța nevaccinat măcar cu prima doză va avea contractul de muncă suspendat. În Franța e vaccinată aproape 70 la sută din populație. Și procentul e mult mai mare în domeniul sanitar: 94 la sută în cazul medicilor și 90 la sută la asistenții din spitale și casele de bătrâni.

Școlile din capitala Austriei au devenit centre de vaccinare. Echipele mobile fac înconjurul instituțiilor de învățământ. Elevii de peste 14 ani decid singuri dacă vor sau nu să fie imunizați. Cei mai mulți spun DA pentru că altfel sunt obligați să se testeze periodic.

Autobuze transformate în centre de vaccinare opresc în faț fiecărei facultăți din capitala belgiană, Bruxelles. Fără entuziasm, dar cu multă hotărâre, studenții se vaccinează în masă, pentru că altfel nu vor mai putea intra în baruri și restaurante, începând cu 1 octombrie. E o măsură decisă de autoritățile locale, din dorința de a da un impuls campaniei de imunizare, în condițiile în care s-a ajuns deja la o rată de 72 la sută.

Slovenia introduce măsuri drastice: permisul sanitar devine obligatoriu pentru toți cei peste 12 ani și în toate activitățile din viața publică: la muncă, la medic, în transportul în comun, centre comerciale, benzinării sau biserici. Pentru obținerea permisului, nevaccinații sau cei care nu au trecut prin boală în ultimele 6 luni trebuie să se testeze o dată la 3 zile.

Source

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *