
Trei persoane au fost reţinute şi alte trei au fost puse sub control judiciar, în cazul școlii de asistenți medicali din Reghin. Acestea sunt acuzate că ar fi ajutat mai mulți cetățeni italieni să obțină diplome de absolvire fără să participe la cursuri. Cum ajungeau cetăţenii italieni să obţină diplome la liceul din oraşul Reghin ne spune Marius Popescu.
Au fost reținuți un cetățean italian, directoarea școlii și secretara, iar sub control judiciar au fost plasați trei profesori ai școlii.
La Școala postliceală sanitară din Reghin, 11 italieni care nu știu limba română și nu au mers nicio zi la cursuri de specializare, ar fi obținut documente care le permit să se angajeze în orice stat al Uniunii Europene.
De atragerea candidaților se ocupa chiar președintele școlii, Vincenzo Marotta, prin mesaje postate pe pagina de Facebook a instituției.
Unitatea a fost acreditată în 2006, când era sub tutela unei fundații, iar potrivit ordinului de acreditare de monitorizarea și controlul periodic privind respectarea standardelor trebuie să se ocupe ARACIP și Inspectoratul Şcolar.
În 2013, unitatea a obținut ordinul de autorizare din partea Ministerului Educației.
Patru ani mai târziu, școala a fost achiziționată de o altă fundație, italiană, cu sediul în București și care reprezintă un grup de antreprenori ce dețin centre de fizioterapie și recuperare medicală în peninsulă. Așa s-ar explica necesarul de asistenți medicali.