• Tue. Dec 7th, 2021

Știrea de Azi

Actualitatea într-un singur loc.

Reuniune de urgență la OMS pentru noua tulpină SARS Cov 2. Varianta B.1.1.529 prezintă un număr ”extrem de ridicat” de mutaţii

Nov 26, 2021

Organizația Mondială a Sănătății

”Deşi datele sunt limitate, experţii noştri lucrează peste program cu toate sistemele de supraveghere stabilite pentru a înţelege noua variantă şi potenţialele sale implicaţii”, a precizat Institutul Naţional pentru Boli Transmisibile din Africa de Sud într-un comunicat.

Monitorizarea noii variante vine ca urmare a creșterii cazurilor de COVID în întreaga lume și în contextul apropierii sezonului sărbătorilor, OMS raportând puncte fierbinți în toate regiunile și în special în Europa scrie cnbc.com

Oamenii de știință sud-africani au detectat peste 30 de mutații ale proteinei spike, partea virusului care se leagă de celulele corpului, a declarat savantul sud-african Tulio de Oliveira într-o conferință de presă găzduită joi de Departamentul de Sănătate din Africa de Sud.

Varianta B.1.1.529 conține multiple mutații asociate cu rezistența crescută a anticorpilor, care pot reduce eficacitatea vaccinurilor, alături de mutații care, în general, o fac mai contagioasă, potrivit slide-urilor pe care le-a prezentat la briefing. Alte mutații în noua variantă nu au fost văzute până acum, așa că oamenii de știință nu știu încă dacă sunt semnificative sau vor schimba modul în care se comportă virusul, potrivit prezentării.

Source

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *