• Sun. Oct 24th, 2021

Știrea de Azi

Actualitatea într-un singur loc.

Risc crescut de atacuri teroriste în următoarele 24 până la 36 de ore la Kabul. Tot mai puțini afgani merg spre aeroport, mai ales că talibanii au instalat filtre peste tot

Aug 29, 2021

Talibanii sunt tot mai prezenți în zona aeroportului. Se pregătesc să-l preia de la americani, odată ce retragerea va fi complet încheiată.

Talibanii spun că au oameni pregătiți și că vor putea opera aeroportul din Kabul imediat. Pentagonul confirmă că și-a redus efectivele. Surse afgane spun că predarea aeroportului de la americani către talibani ar fi început deja.

După anunțul președintelui Joe Biden că este foarte posibilă comiterea de noi atentate în zona aeroportului, mulțimea de afgani doritori să prindă un loc în avion s-a redus considerabil. Cel mai mare risc e în următoarele ore, estimează serviciile secrete americane.

Tot mai puțini afgani merg spre aeroport, mai ales că talibanii au instalat filtre peste tot. În aceste condiții, afganii care speră totuși să poată pleca din țară s-au adunat în fața hotelurilor și clădirilor în care se aflau, până de curând, diplomați și militari occidentali.

Afganii încearcă să ia legătura cu cei 2-3 reprezentanți pe care unele țări aliate îi mai au la Kabul.

Source

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *