• Fri. Sep 24th, 2021

Știrea de Azi

Actualitatea într-un singur loc.

Risc foarte scăzut de efecte COVID pe termen lung în cazul copiilor. Simptomele cele mai frecvente: durerile de cap, oboseala, durerile în gât și pierderea mirosului. Nu au fost depistate afecțiuni neurologice grave

Aug 5, 2021

Sub 5% dintre copiii bolnavi de COVID continuă să fie simptomatici după 4 săptămâni, constată noul studiu britanic.

Analiza s-a bazat pe datele colectate în perioada dintre redeschiderea școlilor, în toamnă, și vârful valului de iarnă al pandemiei în Marea Britanie.

În eșantion au fost incluși copii cu vârste între 5 și 17 ani. Studiul este unul dintre primele care oferă o descriere detaliată a bolii la copiii de vârstă școlară și sugerează că efectele pe termen lung sunt rare în această grupă de vârstă.

În medie, simptomele au durat 5 zile la copiii mai mici, de până la 11 ani, și 7 zile la cei care au între 12 și 17 ani.

Studiul, bazat pe datele raportate prin intermediul aplicației smartphone Zoe de către părinți, a indicat că simptomele cele mai frecvente la copii au fost durerile de cap, oboseala, durerile în gât și pierderea mirosului, nu și afecțiuni neurologice grave.

În comparație, datele privind adulții provenite din aceeași aplicație au arătat că unul din 7 a prezentat simptome COVID care durează 4 săptămâni, iar unul din 20 a fost bolnav timp de 8 săptămâni sau mai mult.

Source

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *