Robert Kenendy Jr., candidat la preşedinţia SUA, a fost afectat de un parazit care i-a pătruns în creier, cu ani în urmă

Robert Kennedy Jr., nepotul fostului preşedinte american John F. Kennedy şi candidat independent la preşedinţia Statelor Unite, a suferit de grave probleme de sănătate din cauza unui parazit care i-a pătruns în creier şi i-a distrus o parte a acestuia, a scris miercuri cotidianul New York Times, în urma unei anchete detaliate, transmite AFP.

Robert Kennedy Junior este fiul fostului ministru al justiţiei şi candidat democrat la preşedinţie Robert ‘Bobby’ Kennedy.

Potrivit New York Times, Kennedy Jr., în vârstă de 70 de ani, a suferit de importante sechele legate de prezenţa unui parazit în creierul său.

Dezvăluirile se bazează, printre altele, pe o depoziţie a lui Robert Kennedy Jr. în cadrul unui divorţ, consultată de presă.

În acest document datând din 2012, Kennedy Jr. afirmă că medicii au diagnosticat că ‘un vierme i-a intrat în creier, a ros o parte din el şi a murit’.

Bărbatul a mai spus că din această cauză a avut ‘probleme cognitive evidente’, precum şi ‘o pierdere a memoriei de lungă şi de scurtă durată’.

Solicitată de AFP, o purtătoare de cuvânt a candidatului a confirmat că Robert Kennedy Jr. a ‘contractat un parazit’ în timpul unei călătorii ‘în Africa, în America de Sud sau în Asia’.

‘Problema a fost rezolvată acum mai bine de zece ani şi el este astăzi în foarte bună stare fizică şi mentală’, a afirmat Stefanie Spear, după care a adăugat: ‘Este rizibil să se pună la îndoială starea de sănătate a dlui Kennedy, când vedem cu cine se confruntă el’ – o aluzie de-abia mascată la Joe Biden, 81 de ani, şi Donald Trump, 77 de ani.

Potrivit New York Times, Kennedy a fost şi victima unei intoxicaţii cu mercur, ce poate provoca de asemenea probleme neurologice. Preluare Agerpres

Distribuie știrea