Rochii de nuntă și încălțăminte cu toc, aduse în ajutor pentru ucraineni. Nu donați haine murdare sau rupte! E nevoie de pături, produse de igienă

Costume de baie, rochii de seară, pantofi cu toc, tricouri murdare sau rupte. Sunt mulți români care vor să scape de hainele din șifonier și le donează refugiaților ucraineni. Se laudă că fac un bine, dar astfel de obiecte de îmbrăcăminte nu folosesc nimănui. Ba dimpotrivă, voluntarii se chinuie să le sorteze și pierd timp prețios. Peste tot în țară se adună, însă, și obiecte folositoare într-o adevărată rețea a binelui.

04 Martie 2022, 17:43 (actualizat 04 Martie 2022, 19:41) |

Cristina Serea și-a transformat casa din Galați în spațiu de depozitare. De când a izbucnit războiul, a primit tone de alimente, produse de igienă și haine. Și tot de atunci le sortează.

Multe dintre obiectele de îmbrăcăminte donate nu pot ajunge la refugiații ucraineni.

Și în sala de sport din Isaccea, în județul Tulcea, acolo unde s-a organizat un centru de primire a donațiilor, sunt maldăre de obiecte de îmbrăcăminte care nu folosesc niciunui om, refugiat sau nu.

Sunt asociații în toată țara care se asigură că la refugiați ajung exact lucrurile de care aceștia au nevoie.

Într-o singură zi, într-un mall din București, voluntarii au strâns 14 paleți cu haine bune, medicamente și produse alimentare. Totul este ambalat și etichetat.

La Cluj sunt deschise mai multe centre în care se stâng donații.

Un prim convoi cu ajutoare umanitare, format din şapte TIR-uri cu produse de maximă necesitate, a ajuns la Cernăuţi, în Ucraina. Transportul a fost coordonat de Crucea Roșie Română.

CUVINTE CHEIE

Articole pe aceeaşi temă

Source

Distribuie știrea