Românca ucisă de un rechin în Egipt era din Suceava. Plaje închise după atac. MAE: Turiștii să nu iasă din zonele sigure! Detalii care vă pot afecta emoţional!

Femeia ucisă de un rechin, în Egipt, este o suceveancă. Roxana Donişan lucra la Direcţia de Finanţe şi îşi rezervase două sejururi la Marea Roşie. Potrivit specialiştilor, greşeala fatală a româncei a fost că a înotat izolat departe de ţărm, mai ales în contextul în care o navă cu oi s-a scufundat recent şi a atras rechinii. Tragicul eveniment nu i-a speriat însă pe români, care continuă să meargă în Egipt, una dintre destinaţiile preferate de vacanţă. Atenţie, urmează detalii care vă pot afecta emoţional!

04 Iulie 2022, 18:12 (actualizat 04 Iulie 2022, 20:50) Știrile TVR |

Tatal Roxanei își găsește cuvintele cu greu. A văzut la televizor știrea că o româncă a fost ucisă de rechini în Marea Roșie, moment în care i-a stat inima în loc. Spre seară, a venit și telefonul pe care se ruga să nu-l primească.

Ghorghe Donișan, tatăl Roxanei: Ea, dacă făcea ieșiri, făcea, de obicei, cu instructorul, cunoștea regulamentul de înot, plus că era educată la înot încă de la vârsta de patru ani, era sportul ei preferat.

Colegii Roxanei au rămas înmărmuriți când au aflat vestea.

Roxana Donişan avea 44 de ani, era o persoană retrasă, căreia îi plăceau călătoriile. Scufundarea în care și-a pierdut viața a fost chiar ultima înainte ca întregul grup să plece către aeroport. A fost atacată de un rechin mako.

Greșeala fatală a femeii – spun specialiștii – a fost să înoate izolat, departe de țărm.

Răzvan Popescu, biolog şi anternor sporturi acvatice: Este de evitat, mai ales aşa cum a fost contextul în Marea Roşie, unde în urmă cu doar câteva zile a fost scufundată o navă cu mai multe ovine la bord, vreo 15.000. Este de evitat orice formă de înot şi scufundare, practic orice formă de sport acvatic.

În urma atacurilor rechinului, o bucată de plajă de aproape 100 de kilometri dintr-o zonă de la lângă stațiunea Hurghada a fost închisă temporar.

La hotelurile și resorturile din centrul stațiunii, oamenii își văd în continuare de vacanță. Unii dintre ei s-au filmat azi în timp ce mergeau la snorkeling și scuba diving.

Tragedia nu i-a speriat pe turiști care vor să meargă în continuare în vacanță în Egipt.

Ministerul de Externe le recomandă cetățenilor români care se află în Egipt sau urmează să călătorească acolo să respecte sfaturile și recomandările autorităților locale în ceea ce privește zonele sigure de recreere și înot în mare.

Source

Distribuie știrea