România a făcut o nouă clasificare a ţărilor cu risc epidemiologic

Într-o singură zi, Turcia, Maldive și Seychelles au trecut din zona galbenă în cea roșie a destinațiilor de călătorie riscante în pandemie. În total sunt 32 de țări care acum au mai mult de 3 cazuri de COVID la mia de locuitori și care apar în noua clasificare făcută de autorități.

Persoanele care vin din țări aflate pe lista verde nu trebuie să mai stea în carantină, indiferent dacă sunt sau nu vaccinate. In schimb, cele care se întorc din țări aflate în zona roșie intră direct în carantină dacă nu au făcut vaccinul. Mai relaxați sunt cei care au călătorit în țări din zona galbenă și se întorc acum în România.

Mai dificil va fi pentru părinții vaccinați care au copii cu vârste sub 16 ani, momentan fără posibilitatea de a se imuniza. Revenirea dintr-o țară aflată în zona roșie îi trimite pe cei mici direct în carantină.

Săptămâna viitoare, România va testa sistemul pentru certificatele digitale verzi care vor facilita circulația în Uniunea Europeană pentru persoanele vaccinate împotriva noului coronavirus sau care s-au recuperat după boală ori au un test COVID negativ.

Zona Verde – rată de incidență cumulată la 1000 de locuitori mai mică sau egală cu 1,5

Zona Galbenă – rată de incidență cumulată la 1000 de locuitori cuprinsă între 1,5 şi 3

Source

Distribuie știrea