România are nevoie de antreprenori tineri. Investitori de succes, întâlnire cu studenții Academiei de Studii Economice din București. Persoanele care vor să-și deschidă o afacere pot beneficia de finanțare prin programul Start-Up Nation

România are nevoie de antreprenori tineri, dar și de proceduri simple care să-i ajute să-și deschidă afaceri cât mai ușor, aici, în țară. Statul pune umărul la finanțare și asigură până la 200 de mii de lei prin programul Start-Up Nation. Investitorii de succes ajută și ei cu sfaturi și propria experiență, așa cum au făcut azi la o întâlnire cu studenții Academiei de Studii Economice din București.

09 Mai 2023, 21:23 (actualizat 09 Mai 2023, 21:25) Știrile TVR |

Lorenzo Truşe e student în anul I la Management și vrea să construiască un sistem de transport rutier eficient pentru oamenii din mediul rural.

”Știu că instituțiile bancare nu au la început prea multă încredere în oamenii novice, pentru că e greu de crezut ca o persoană fără experiență să poată să facă ceva așa de mare”, a spus Lorenzo Trușe, student anul I, Management, Academia de Studii Economice, Bucureşti.

Și Adriana Nedelea vrea să aibă propria afacere: o școală în care cursanții să învețe totul despre culturile japoneză, coreeană, chineză sau hindi.

”M-am gândit undeva la 40.000 de euro pentru început. Sper să-i obțin cu finanțare de la stat, prin programul Start-Up Nation”, a spus Adriana Nedelea, studentă Master, anul I, Management şi Merketing Internaţional, ASE.

La ASE, studenții interesați de astfel de oportunități învață primii pași.

”Am avut trei proiecte cu finanțare europeană pentru tineri antreprenori. Am finanțat undeva la 120 de antreprenori. I-am văzut interesați și să știți că nu s-au oprit cu afacerea după cei trei ani sau cinci ani care au fost prinși în condițiile de aplicare”, a precizat Nicolae Istudor, rectorul Academiei de Studii Economice, Bucureşti.

”Cea mai bună decizie a mea în viață a fost să mă întorc în România. Consider că România este plină de oportunități. Pentru, însă, un anumit tip de oameni, cei cu spirit antrepreniorial”, a spus Dragoș Anastasiu, antreprenor.

Consiliul Național al Întreprinderilor Mici și Mijlocii propune modalități cât mai simple de înființare a unei firme, în special prin digitalizarea procedurilor.

”Vârsta medie a antreprenorului român e undeva la 50-55 de ani. Deci este ridicată. Avem nevoie și din această perspectivă de intrarea tinerilor în economie”, a explicat Florin Jianu, preşedintele Consiliului Naţional pentru IMM-uri.

Anul trecut 10.000 de planuri de afaceri au fost aprobate prin programul Start-Up Nation. Pot fi accesate alocații guvernamentale de până la 200.000 de lei, nerambursabile, la care se adaugă o contribuție personală de 15% din valoarea investiției.

Source

Distribuie știrea