România interzice două filme ruseşti, considerate de propagandă. Schimb de replici dure între Ministerul Culturii de la București și Ministerul de Externe de la Moscova

Schimb de replici dure între Ministerul Culturii de la București și Ministerul de Externe de la Moscova, pe tema a două filme rusești care au fost oprite de la difuzare în România, pentru că sunt considerate de propagandă.

Interdicția a fost impusă de ministrul Raluca Turcan, după ce a aflat că filmele aveau programată proiecția gratuită, în urma unui parteneriat dintre Arhiva Națională de Filme și o entitate sub autoritatea Ambasadei Ruse.

Este vorba despre producții recente, „Provocare” și „Vremea celor dintâi” care sunt considerate instrumente de propagandă.

Purtătoarea de cuvânt a Ministerului de Externe de la Moscova, Maria Zaharova, a calificat decizia autorităților de la București ca „o anulare a culturii ruse”.

În replică, ministrul Culturii, Raluca Turcan, a transmis, printr-un mesaj, că regretă că „este pus semnul egal între cultura rusă recunoscută și filmele de propagandă internaționale, finanțate de guvernul rus”.

Distribuie știrea