România, paradisul samsarilor de deșeuri. Sute de tone de gunoaie neselectate, descoperite în ultimele containere desigilate din lotul sosit din Germania. Tiruri cu deșeuri din Bulgaria, oprite la Vama Veche

Fiecare dintre cele 15 containere suspecte destinate unei firme din Prahova a fost verificat amănunțit. Ca și în celelalte 75 de containere din lot, sacii erau încărcați cu amestec de deșeuri imposibil de reciclat.

În total, în cele 90 de containere destinate firmei din Prahova, au fost găsite 1.800 de tone de deșeuri.

Întreaga cantitate de resturi plastice și electronice ar fi ajuns pe teritoriul țării dacă nu era oprită de autorități.

În acest caz există un dosar penal instrumentat de Parchetul Curții de Apel Constanța. Deșeurile vor fi trimise înapoi în Germania.

Afacerea deșeurilor nereciclabile este extrem de tentantă pentru multe companii, mai ales că Romania practică tarife de 3 ori mai mici decât media europeană pentru depozitarea tonei de deșeuri.

În timp ce autoritățile verificau containerele din port, în punctul de trecere a frontierei Vama Veche au fost descoperite 5 tiruri încărcate cu aproape 100 de tone de resturi metalice amestecate.

În urma anchetei, comisarii Gărzii de Mediu au decis să nu permită intrarea în țară a tirurilor cu deșeuri metalice care veneau din Bulgaria.

Source

Distribuie știrea