România va dona Republicii Moldova 100.000 de doze de vaccin anti Covid. Președintele Maia Sandu: Suntem profund recunoscători

România va dona Republicii Moldova şi Ucrainei câte 100.000 de doze de vaccin anti Covid AstraZeneca. Decizia a fost aprobată în cadrul şedinţei de guvern de miercuri, a anunțat premierul Florin Cîțu.

05 Mai 2021, 16:20 (actualizat 05 Mai 2021, 17:21) |

Vaccin Astra Zeneca

Florin Cîțu, prim-ministrul României: „În şedinţa de guvern de astăzi am aprobat un proiect de hotărâre de guvern prin care donăm încă 100.000 de doze de vaccin AstraZeneca Republicii Moldova şi am pregătit şi detaliile pentru a dona 100.000 de doze de vaccin în Ucraina. Începând de săptămâna aceasta, cred că mai era doar o semnătură, dar de săptămâna aceasta putem să şi vindem doze de vaccin AstraZeneca în Republica Moldova, 200.000 de doze lunar, aceasta a fost discuţia cu Republica Moldova”.

Guvernul României a donat la jumătatea lunii aprilie cel mai mare număr de doze de vaccine: 132 de mii de doze de vaccin AstraZeneca.

Primele vaccinuri primite de Republica Moldova au fost din donaţia României, 21.600 de doze.

În Republica Moldova campania de imunizare a început pe 2 martie, iar până acum s-au vaccinat patru procente dintre cetăţeni, potrivit TVR Moldova.

Președintele Republicii Moldova, Maia Sandu, a transmis un mesaj de mulțumire autorităților române pentru ajutorul acodat și i-a îndemnat pe cetățeni să se vaccineze.

Maia Sandu, președintele Republicii Moldova: Suntem profund recunoscători României pentru solidaritatea fără margini. Le mulțumesc din suflet domnului președinte Klaus Iohannis, prim-ministrului Florin Cîțu, tuturor românilor pentru ajutorul imens în aceste vremuri.

Source

Distribuie știrea