Rugăciune și bucurie la pelerinajul dedicat Sfântului Ioan cel Nou de la Suceava

Câteva mii de credincioşi au participat aseară la pelerinajul tradiţional cu ocazia sărbătorii Sfântului Ioan cel Nou de la Suceava. Oameni veniţi din toate colțurile ţării au însoţit racla cu moaştele Sfântului, considerat ocrotitorul Sucevei. În acest an, pelerinajul a fost organizat separat de sărbătoarea Sfântului Ioan cel Nou, ca să poată participa şi preoți din cât mai multe parohii sucevene.

23 Iunie 2022, 13:05 (actualizat 23 Iunie 2022, 13:18) Știrile TVR |

Procesiunea a pornit de la Arhiepiscopia Sucevei și Rădăuților.

Peste 50 de preoți de la parohiile sucevene i-au însoțit pe credincioși, în frunte cu Înaltpreasfintitul Calinic, arhiepiscopul Sucevei și Rădăuților.

Pentru credincioși, sărbătoarea Sfântului Ioan cel Nou de la Suceava este un prilej de bucurie și de rugăciune.

Alexandru Flavian Sava, purtător de cuvânt, Arhiepiscopia Sucevei şi Rădăuţilor: au participat un număr impresionant de mare de credincioși. S-a ținut anul acesta cu două zile înainte de ziua sfântului, de ziua hramului Catedralei Episcopale pentru că s-a dorit ca și preoții să poată participa la slujbă.

Sărbătoarea Sfântului Ioan cel Nou este și hramul Sucevei când se organizează zilele orașului.

Ion Lungu-primarul Sucevei: Le vom asigura asistență celor care au nevoie, celor care doresc cazare le vom oferi cazare, le vom pune la dispoziție mijloace de transport gratuit.

Moaștele Sfântului Ioan cel Nou au fost aduse la Suceava în 1402, în timpul lui Alexandru cel Bun. Sfântul este prăznuit pe 24 iunie pentru a marca tocmai momentul în care moaștele sale au fost aduse în fosta Cetate de Scaun a Moldovei.

Source

Leave a Comment

Ads Blocker Image Powered by Code Help Pro

Am detectat AdBlocker!

Am detectat că utilizați extensii pentru a bloca anunțuri. Vă rugăm să ne sprijiniți dezactivând acest dispozitiv de blocare a reclamelor.