Rugby: Cupa Mondială feminină, amânată din cauza pandemiei, va avea loc în toamna anului 2022

Cupa Mondială feminină de rugby din Noua Zeelandă, amânată cu un an din cauza pandemiei de coronavirus, se va între 8 octombrie şi 12 noiembrie 2022, cu o durată mai lungă, a anunţat Federaţia internaţională (World Rugby), informează AFP.

12 Mai 2021, 09:42 (actualizat 12 Mai 2021, 09:47) |

Rugby, Cupa Mondială

Programată iniţial între 18 septembrie şi 16 octombrie 2021, Mondialul feminin va beneficia „de perioade de repaus mai lungi pentru toate echipele”, a indicat instanţa conducătoare a sportului cu balonul oval.

Toate echipele vor dispune, astfel, de minimum cinci zile de repaus între meciuri, a adăugat World Rugby. Această măsură se aliniază celei aprobate anul acesta pentru viitoarea Cupă Mondială masculină de rugby, care va avea loc în anul 2023, în Franţa.

Mărirea perioadei de desfăşurare a turneului permite, totodată, revizuirea calendarului şi programarea tuturor partidelor sâmbăta şi duminica, fără să se suprapună.

Faza grupelor se va desfăşura în weekend-urile 8-9, 15-16 şi 22-23 octombrie 2022 la Auckland (Eden Park), Whangarei (Northlands Events Centre) şi Henderson (Waitakere Stadium), la periferia metropolei Auckland.

Sferturile de finală vor avea loc pe 29 şi 30 octombrie, urmate de semifinalele care se vor disputa sâmbătă, 5 noiembrie.

Finala Cupei Mondiale feminine se va disputa pe 12 noiembrie 2022, pe stadionul Eden Park din Auckland.

La competiţie vor participa 12 echipe, repartizate în trei grupe. Grupa A va avea în componenţă Noua Zeelandă, Australia, Ţara Galilor şi o echipa câştigătoare a unui turneu de calificare. Din Grupa B vor face parte Canada, SUA, o formaţie europeană şi o selecţionată asiatică, care urmează să fie stabilite, în timp ce Grupa C va fi compusă din echipele Franţei, Angliei, Africii de Sud şi Fiji.

sura agerpres

Source

Distribuie știrea