Rusia, afară din SWIFT, o sancțiune agreată de tot mai multe țări. Italia a anunțat că nu se va opune prin veto. Germania vrea să calculeze efectele pentru propria economie

Sistemul de plăți bancare SWIFT / FOTO: Shutterstock – www.shutterstock.com

Germania și Italia au dat înapoi în respingerea ideii ca Rusia să fie scoasă din rețeaua principală de plăți internaționale a lumii, potrivit unor oficiali americani și europeni.

Această sancțiune ar lovi puternic comerțul Rusiei și ar îngreuna consistent posibilitățile companiilor rusești de a face afaceri.

Italia a anunțat vineri seară că nu se va opune prin veto unei asemenea propuneri și a pledat pentru continuarea la unison a eforturilor alături de partenerii din Uniunea Europeană.

Germania, care are cele mai mari fluxuri comerciale din Uniunea Europeană cu Rusia, este de asemenea deschisă ideii de scoatere a Rusiei din SWIFT, dar trebuie să calculeze efectele pentru propria economie, a subliniat ministrul de Finanțe, Christian Lindner.

Premierul Canadei, Justin Trudeau, și premierul Marii Britanii, Boris Johnson, vor scoaterea imediată a Rusiei din SWIFT. Acest lucru ar însemna o majorare semnificativă a gradului sancțiunilor impuse de Occident leadership-ului din Rusia, inclusiv lui Vladimir Putin și ministrului său de Afaceri externe, Serghei Lavrov.

Source