Rusia avertizează cu privire la atacuri de înaltă precizie asupra companiilor militare ucrainene

Rusia intenţionează să îşi extindă atacul asupra Ucrainei pentru a viza industria de armament a ţării, transmit EFE şi DPA, citate de Agerpres.

06 Martie 2022, 19:55 (actualizat 06 Martie 2022, 19:57) |

Razboi in Ucraina

Rusia intenţionează să îşi extindă atacul asupra Ucrainei pentru a viza industria de armament a ţării, transmit EFE şi DPA.

Ministerul rus al Apărării a avertizat angajaţii companiilor ucrainene din domeniul apărării cu privire la viitoare atacuri care vor fi efectuate cu arme de înaltă precizie, a declarat duminică purtătorul de cuvânt al Ministerului Apărării, Igor Konaşenkov.

Forţele armate ruse vor lansa atacuri împotriva întreprinderilor din industria de apărare ”în cadrul îndeplinirii obiectivelor” a ceea ce partea rusă numeşte ”demilitarizarea Ucrainei”, au anunţat duminică agenţiile de presă ruseşti.

Avertismentul Ministerului rus al Apărării vine înaintea unor atacuri planificate asupra acestor instalaţii, pentru a evita punerea în pericol a vieţii angajaţilor companiilor.

De asemenea, Konaşenkov a mai spus că forţele armate ruse au descoperit dovezi ale unei “eliminări de urgenţă” a unor urme care indică un program militar-biologic dezvoltat în Ucraina.

Astfel, angajaţii laboratoarelor biologice ar fi raportat distrugerea de urgenţă, în prima zi a invaziei ruse, la 24 februarie, a unor agenţi patogeni deosebit de periculoşi, cum ar fi ciuma, antraxul, tularemia, holera şi alte boli mortale.

Ministerul rus a publicat documente în limba ucraineană, susţinând că programul a fost finanţat de SUA.

Source

Distribuie știrea