Rusia, China și Iranul își folosesc puternic spionajul împotriva Germaniei

Germania este amenințată de pericole externe masive, din partea unor țări care încearcă să o destabilizeze.

O parte dintre acțiunile ostile sunt de încurajare a extremei drepte, pentru sabotarea din interior a societății. Sunt câteva dintre avertismentele îngrijorătoare care apar într-un raport anual.

Rareori serviciile secrete germane au făcut anunțuri atât de precise – iar în ultimii ani, acestea se agravează.

Thomas Haldenang, şeful serviciilor secrete interne germane: Activitățile de racolare ale așa-zisei „noi drepte” continuă să crească. Importanța acestor actori pentru structura internă a extreme drepte este în creștere. Rămân crescute amenințările extremiștilor de stânga, fapt demonstrat de atacurile amănunțit planificate și brutale împotriva adversarilor politici, violențe semnificative împotriva poliției, atacuri vizând agenți economici și obiective de infrastructură.

Democrația noastră este puternică – dar trebuie să o apărăm activ, avertizează ministrul de interne.

Nancy Faeser, ministrul de Interne al Germaniei: Mai ales Rusia, China și Iranul își folosesc extensiv serviciile de spionaj împotriva Germaniei. Mai mult, există tentative de a influența state democratice prin propagandă, minciuni și dezinformări, pentru a provoca sau crește furia și ura sociale. Continuă tentativele de monitorizare și persecuție politică ai membrilor opoziției (din Rusia, China și Iran) care trăiesc în Germania. Arestările din aprilie pe acuzații de spionaj pentru China arată cât de importante sunt pericolele. Mai mult, au fost arestați oameni despre care Procuratura Generală afirmă că plănuiau operațiuni de sabotaj de partea Rusiei în Germania, având ca scop să ne submineze susținerea acordată Ucrainei.

Serviciile secrete de protecție internă, nu numai cele din Germania ci și din alte state occidentale, și-au schimbat tactica de comunicare în ultimii ani.

Tocmai pentru a convinge populațiile că nu este vorba de avertismente de propagandă, multe dintre operațiunile anti-spionaj sunt făcute publice imediat după desfășurarea lor – cum a și fost cazul în Germania.

Distribuie știrea